zaterdag 30 oktober 2010

Vintage shoppen in Parijs

Mocht je één van de dagen eens in Parijs zijn en je houdt van een beetje vintage-shoppen, pik dit dan even mee...

Free 'P' Star (8 Rue Ste Croix la Bretonnerie)
Leuke maar overvolle winkel. De prijzen zijn wel heel scherp maar je moet wat tijd hebben.


Als je geen schrik hebt van enge trapjes en kleine ruimtes moet je zeker eens afdalen naar het tsjokvolle keldertje...Vintage (32 Rue des Rosiers)

Een paar straatjes verder kan je de Vintage vinden. Hier liggen de prijzen wat hoger maar de winkel is wel een stuk overzichtelijker.


Nu je hier toch in de buurt bent, ga dan even je honger stillen bij L'As du Fallafel. Je vindt het een paar huizen naast Vintage. Dit is een koosjer restaurant met ongeveer de lekkerste pitta in Parijs. Bestel er een huisgemaakte citronade bij... ! Let op: het restaurant wordt uitgebaat door Joden en is dus op zaterdag gesloten !

Adöm ( 56 Rue de la Roquette )

Als je Père Lachaise gaat bezoeken dan wandel je hoogstwaarschijnlijk hier voorbij. Er is een winkel voor heren en aan de overkant van de straat kan je er één vinden voor dames. Alleen al om de uitbaters in actie te zien moet je hier even stoppen. Hier vind je mooie kwaliteit tegen een gemiddelde prijs. Zeker de moeite !

Vernaison markt

Deze markt maakt deel uit van de hele grote Marché aux Puces in St-Ouen. De marktdagen zijn zaterdag, zondag en maandag. Er is een winkel met allerlei vintage naaibenodigdheden en je kunt er ook je slag slaan in de hopen jaren '50 naaipatronen...

Rue Nodier

En voor stof... ik bedoel veel stof moet je in de Rue Nodier aan de voet van Montmartre zijn.


2 opmerkingen:

  1. Keigoed, wij gaan in maart naar Parijs, en logeren dan aan de voet van Montmartre. Dat valt dus weeral reuze mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ooooh merci, in december ga ik met mijn oudste dochter naar Parijs (was haar verjaardagswensje) en die adresjes pikken we zeker mee! Dankjewel voor de tips!!

    BeantwoordenVerwijderen